13 de febrer del 2011

Calendari de pràctiques agrícoles, sembres i plantacions

Segons el calendari dels pagesos del 2011:
FEBRER
CAMP. S'haurà d'aprofitar el temps variable d'aquest mes per a portar els fems al camp i fer les primeres feines de preparació de les sembres de primavera. A últims de mes, si la temperatura augmenta, es pot iniciar l'aplicació d'adobs nitrogenats de cobertora per als cereals. Es generalitza la sembra de patata primerenca a les zones mitjanes. Es comencen també les sembres d'herba a les prades i dels cereals que s'hagin de collir pel juny-juliol.
HORTA. Continua la plantada de cebes, cols, enciams, escaroles, bròquils i bledes. També continuen les sembres d'espinacs i de julivert, i les d'alls, pèsols i faves tardanes. A més a més es sembren pastanagues i raves.
FRUITERS. S'acaben els treballs de poda i d'empelt, així com les noves plantades. Una altra feina important és l'adob i femada d'aquestes. És convenient aplicar en profunditat adobs fosfats i potàssics.
JARDÍ. No essent ja freqüents les gelades, a mitjans de mes es poden fer esqueixos de geranis i sembres de muguet, lliris, gardènies i verbenàcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada