22 d’agost del 2011

Calendari de pràctiques agrícoles, sembres i plantacions

Segons el calendari dels pagesos del 2011.
JULIOL
CAMP: S'acaben els treballs de la sega i la batuda i el pagès, un cop té net el gra, l'entrega als receptors, quedant-se'n certa quantitat per a llavor i per al seu aliment. Es sembren encara els últims conreus de blat de moro de rostoll i s'inicien els de fesols. Segueixen a bon ritme les regades i els treballs d'eixarcolar (per eliminar les males herbes dels sembrats), així com els adobs de cobertora. Convé no descuidar-se de regar els ferratges, feina essencial en aquesta època de calor.
HORTA: Tenen gran importància les feines de recol·lecció i d'irrigació. Encara es segueixen plantant tomàquets tardans per a ésser collits a l'octubre o novembre. Es preparen les terres per als bròquils, coliflors, escaroles, espinacs, bledes, agrelles, raves, etc.
JARDÍ: Es planten els crisantems i segueix la floració de dàlies, gladiols, narcisos, margarides, etc. És necessari regar intensament, especialment la gespa, que es resent de la calor.
FRUITERS: Segueix el tractament dels fruiters, però amb menys intensitat. Es tracten les oliveres contra la mosca. Continua la collita de peres i préssecs i s'inicia la de l raïm moscatell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada